miércoles, junio 18, 2008

domingo, junio 08, 2008

viernes, junio 06, 2008

España, toros y sevillanas




A fecha de hoy aún me asusta la promoción externa de España. “Chiki Chiki”, Toros y Sevillanas. Yo soy de Alaska.


José Tomás corta cuatro orejas en su reaparición en Las Ventas
El diestro José Tomás, que había cortado dos orejas de su primer toro, ha vuelto a sumar doble trofeo en el siguiente de su lote, en la corrida que se ha celebrado en la plaza Monumental de Las Ventas, a la que volvía tras seis años de ausencia.
Su segundo toro, también de la ganadería de Victoriano del Río, colaboró más que el primero, y en el diestro de Galapagar volvió a haber mucha verdad, quietud y regusto en la faena.El tendido siguió la segunda faena con la misma expectación que la primera, y no cesó de aplaudir al torero madrileño.José Tomás es el primer torero que corta este año cuatro orejas en la plaza de Madrid, y la gente se arremolinó a la salida de Las Ventas para acompañarle en su salida a hombros por la Puerta Grande.

martes, junio 03, 2008

Acció Contra la Fam





Preus dels aliments - Conferència d’Alt Nivell sobre la Seguritat Alimentària Mundial i els Reptes del Canvi Climàtic i la Bioenergia

ACCIÓ CONTRA LA FAM RECLAMA ALS CAPS DE GOVERN REUNITS A ROMA ACCIONS INMEDIATES I COHERENTS

Urgeixen mesures capaces de pal·liar l’impacte de la pujada dels preus en l’estat nutricional dels nens menors de cinc anys, així como iniciatives a llarg termini com la reconstitució de les reserves de cereals, la inversió en innovació agrícola i la consolidació de l’agricultura com una de les bases del desenvolupament

Barcelona/Madrid, 2 de juny de 2008

Que els grans discursos es concretin en mesures polítiques a curt, mig i llarg termini per posar fi a l’escalada dels preus dels aliments i el seu impacte en la població més vulnerable. Aquesta és la reivindicació que Acció contra la Fam dirigeix als més de 40 caps d’estat i govern reunits a Roma del 3 al 5 de juny, a una trobada que inicialment es preveia més com un debat tècnic al voltant de la bioenergia i el canvi climàtic però que l’alerta internacional sobre els preus ha convertit en una reunió d’alt nivell de la que es podrien desprendre compromisos importants.

“Les nostres butxaques estan notant la pujada dels preus, però la senten molt més allà on les famílies tenen que destinar tres quartes parts dels seus ingressos a comprar aliments”, explica Olivier Longué, Director General de Acció contra la Fam. Els agricultors que no produeixen prou per alimentar-se i no tenen accés al mercat, la població urbana més pobre i els països importadors d’aliments son avui els més afectats. “Una pujada del 10% en el preu de l’arròs afecta quatre vegades més a la població de Bangladesh, país importador, que a Malawi”, explica Eric Zapatero, responsable de seguretat alimentària.

Els països en els que intervé Acció contra la Fam, els més amenaçats per la desnutrició, estan sentint dràsticament aquest augment: en sols un any el cost dels cereals importats s’ha incrementat un 29% a Guinea, Níger, Mali, Geòrgia o Nicaragua. A Guinea aquesta pujada ha provocat una inflació del 39%, mentre que Níger, un de los països més pobres del món, es veurà afectat por les restriccions a les exportacions de la seva veïna Nigèria, de la que depèn el 5% del proveïment de cereals que necessita.

“El que verdaderament resulta crucial és que els mandataris reunits a Roma comprenguin que no és possible seguir creient en un model de desenvolupament econòmic que menyspreï l’agricultura i totes les seves potencialitats” assegura Longué. “De fet –puntualitza Zapatero- aquesta tendència internacional podria convertir-se en una oportunitat de desenvolupament pels països més pobres si realment poguessin explotar el seu potencial agrícola i accedir al mercat agrícola internacional en igualtat de condicions”.

Acció contra la Fam ha posat ja en marxa mesures per pal·liar aquesta crisis amb bancs de llavors, millores en la capacitat d’emmagatzematge d’aliments, programes d’aliment per treball o iniciatives que permeten als agricultors millorar el seu accés als mercats locals.