lunes, octubre 13, 2008

Terrassa es vesteix de Lila i Rosa acompanyada d’ una Espanya Tolerant.


Un any més Terrassa esdevé princesa del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona. Un festival d’alta qualitat i sensibilitat envers aquest col·lectiu social.
El proper divendres 17 d’ Octubre iniciarà el festival al Cinema Catalunya amb la projecció : de la pel·lícula "Más que un hombre", de Dady Brieva i Gerardo Vallina (Argentina, 2007).


Adjunt publico una proposta del PSOE que ha presentat al Congreso de los Diputados amb la voluntat de declarar el 17 de maig com a Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia.

El PSOE ha registrado en el Congreso de los Diputados una iniciativa en la que insta al Gobierno a promover el 17 de mayo, día en el que se suprimió la homosexualidad de la lista de enfermedades mentales de la Organización Mundial de la Salud, como el Día Internacional contra la Homofobia y Transfobia.

El diputado socialista Daniel Méndez, autor de la propuesta, destaca que el rechazo a los homosexuales es una de las formas de "odio más extendidas" que todavía encuentra amparo "en la legislación de numerosos países del mundo". "Esta situación, fruto de la incomprensión y del miedo a lo desconocido, requiere de mayores esfuerzos, si cabe, hasta lograr una igualdad real".Según Méndez, "España, en estos últimos cuatro años, ha dado importantes pasos para superar las situaciones de discriminación latentes en la sociedad", aunque, "a pesar de estas conquistas, estos grandes avances sociales se deben introducir en lo cotidiano". El PSOE recuerda el artículo 14 de la constitución española consagra el derecho de todos los españoles a no ser discriminados por "razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social". Con esta iniciativa, el PSOE se hace eco de una de las reivindicaciones de la campaña promovida por colectivos de lesbianas, gays, transexuales y bisexuales de distintos países que pretendesensibilizar a la sociedad sobre la existencia y la gravedad de las discriminaciones hacia estas personas. Así, estos colectivos quieren que se establezca de manera institucional en los calendarios estatales e internacionales el 17 de mayo como Día Internacional contra la Homofobia y Transfobia, instaurando así una jornada que sirva para la denuncia, reflexión y actuación contra el odio, el desprecio y la ridiculización que sufren estas personas.

lunes, octubre 06, 2008

Uns voluntaris molt ben acollits


Vaig una mica tard escrivint això, però toca…
Com molts sabeu sóc membre actiu de Voluntaris Terrassa, el passat diumenge 28 de Setembre es va dur a terme a Terrassa el 10è aniversari del petit drac de la ciutat. Sempre serà el petit, en pes i mida i anirà envellint amb cadascun dels que estimem les festes popular i molt en especial la ciutat de Terrassa. Col·laborant amb l’entitat Drac de Terrassa els/les voluntaris/es un modest col·lectiu que difon el Voluntariat i recolza les entitats més petites ens vam endur una grata sorpresa. Un reconeixement humil i públic un donar les gràcies per el col·lectiu del Drac i les altres colles. Poder ara no en donem cap importància però en aquell moment ens va fer reflexionar. Una activitat que la nostra tasca era mínima, fer de monitors en algunes proves de la gimcana organitzada. I ens van gratificar amb el reconeixement, un dinar ( molt bo per cert!) i un petit obsequi. S’agraeix aquesta petita dosi d’optimisme infiltrada a la vena de tots els/les voluntaris/es que estàvem allà… Darrerament son molts els que ens volen fer servir com encobriment de mà d’obra barata i al més pur estil de mercenaris, encara no ha arribat el moment de parlar d’aquest tema algun dia poder tots els integrants del col·lectiu direm un prou i aquest prou s’escoltarà molt més del que alguns es pensen.

Moltes gràcies Drac! I en els/les voluntaris/es sempre tindreu una mà amiga.

miércoles, octubre 01, 2008

Cobi! La mascota més genial

Desconec si la Núria mira el bloc o no ... però els dibuixos : EN COBI!!!!!!
La Caixa (Mariscal) El proper fan ganes de fer servir el ganivet...