sábado, noviembre 25, 2006

MANIFEST DE LA JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE




El 25 de Novembre de 1960 eren assassinades, a la República Dominicana per la Policia Secreta del dictador Rafael Trujillo, Minerva, Patria i María Teresa Mirabal, activistes polítiques opositores a la dictadura.

Durant anys en honor a les tres germanes, el Moviment de Dones va treballar entorn a aquesta data per denunciar i eradicar la violència contra el gènere femení, aconseguint que en 1999, l’ONU li donés caràcter oficial amb la seva internacionalització.

Any rere any, tristament, aquesta continua sent una data emblemàtica, ja que malgrat el temps transcorregut constatem dia a dia les contínues vexacions que en tot el món continua patint la dona, i continuem lamentant la insofrible balanç de mortaldat que, al nostre país, s’eleva a centenars d’assassinades cada any.

La violència contra les dones té unes arrels assentades en una societat desigual i discriminatòria, on a les dones se les atorga el paper passiu i als homes un paper actiu i dominador. En aquest procés d’eradicació de la violència, cada dia són més també els homes que tenen una postura en contra de la violència de gènere, col·laborant des de posicions molt fermes, com a defensors dels drets de les dones i en definitiva de la igualtat entre homes i dones.

Podem afirmar que aquest és un any important, el Govern Socialista de José Luis Rodríguez Zapatero en compliment del seu programa electoral ha posat en marxa l’aprovació de la “Ley Orgánica de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género”, que per primera vegada, aborda mesures preventives, assistencials, judicials, institucionals i de formació, dotant a la llei d’un caràcter multidisciplinari.

Per tot això, la JSC MANIFESTEM, sota els valors del socialisme la lluita feminista, la recerca de la justícia social i la difusió de valors d’igualtat, tolerància i de respecte, el nostre compromís i recolzament a aquesta lluita i exigim que:
- es garanteixin i augmentin els recursos necessaris per la protecció, atenció i rehabilitació de les víctimes,
- s’arribi a una coordinació eficaç dels circuits existents,
- priorització de les polítiques integrals encaminades a la prevenció, detecció, atenció i eradicació de la violència,
- per últim, demanem que les administracions apliquin totes les lleis vigents.

PERQUÈ CREIEM QUE LA IGUALTAT ENTRE ELS HOMES I LES DONES NO ÉS UNA UTOPIA.

No hay comentarios: