sábado, noviembre 24, 2007

Manifest contra la violència de Gènere , JSC-TERRASSA



La violència contra les dones un dels problemes més importants que té la nostra societat avui dia. Un problema social que s’ha exercit històricament i que, malgrat els avenços obtinguts en el camí vers la igualtat entre sexes, es continua donant d’una forma cruel i reiterada.
En un dia com aquest, la JSC de Terrassa, volem fer constar el nostre rebuig més rotund a la violència de gènere i a qualsevol tipus de violència actual. Però no només en aquest dia, sinó els 365 dies de l’any en els quals dia si i dia també veiem les seves conseqüències a través dels mitjans de comunicació. Per aquesta raó, hem de fer ús de tots els nostres recursos i la nostra voluntat per tal d’aconseguir la seva eradicació. Entre tots hem de lluitar per modificar aquesta trista realitat. I tots som Tú (que estàs llegint aquest manifest), administracions públiques, òrgans de govern i tota aquella persona per forma part de la nostra societat.
S’ha de treballar pel reconeixement del dret a gaudir d’una vida lliure de violència a través d’un canvi cultural i la introducció en el sistema educatiu d’assignatures lligades al Principi de la Igualtat, unes lleis que penalitzin a aquells qui no ho respectin i que donin resposta a les dones que pateixen les seves conseqüències i implicar-nos amb uns recursos que reforcin totes les polítiques preventives existents per evitar les desigualtats d’oportunitats i de gènere.
Part dels fruits d’aquesta feina ja están funcionant en la nostra societat com, per exemple, la Llei Integral contra la violència de gènere i l’enduriment de les penes imposades, la posada en marxa del telèfon 016 (el telèfon confidencial per dones maltractades), els “convenis” creats dintre de les famílies per organitzar tasques, la proliferació d’activitats dirigides a les víctimes i d’altres que pròximament es faran paleses.
Finalment, volem fer palesa la nostra solidaritat amb totes aquelles dones que pateixen qualsevol forma de violència i posem manifest el nostre compromís a seguir lliutant contra aquesta autèntica malaltia social i difondre valors a favor de la igualtat, la tolerància i el respecte entre tota la ciutadania.
Joventut Socialista de Catalunya - Terrassa.

No hay comentarios: