jueves, octubre 25, 2007

Força Pasqual!


Pocs hem estat els socialistes que aquests dies no sentim una fiblada a la pell quan escoltem que el president Maragall pateix principis d’ Alzheimer.
Fa uns mesos molts terrassencs llegíem vivències d’una néta per Sara Moral col·laboradora de l’ AVAN i molts també vam reviure aquell amic/ga familiar que ha patit alguna malaltia neurològica. Estic plenament convençut que en Pasqual, home lluitador de mena aconseguirà espantar molts dels fantasmes que envolten la malaltia. Força Pasqual!

Article: Endavant Digital

Endavant, Pasqual!
“Vam fer els Jocs Olímpics, vam fer aprovar i ratificar l´Estatut, i ara anirem pel Alzheimer”. D´aquesta manera va cloure el president Pasqual Maragall la roda de premsa en què va fer públic que patia aquesta malaltia. Va ser un acte emotiu on el president, acompanyat de molt bons amics i de la seva esposa Diana, no va renunciar al seu sentit de la ironia en afirmar que se sentia “privilegiat” perquè “com que vaig molt pel carrer, i tothom em coneix i em saluda pel nom, així és molt difícil perdre la identitat”.

Maragall va fer l´ anunci després de visitar la Unitat de Memòria i el Laboratori d´ Investigació d´ Alzheimer del servei de Neurologia de l´ Hospital de Sant Pau de Barcelona, i va afirmar que a partir d´ ara dedicarà bona part del seu temps a ajudar a derrotar aquesta malaltia. I va afegir: “no és fàcil, no és senzill, però aquesta visita em condueix a ser optimista, almenys a mig i llarg termini i ho faré personalment i acompanyat de tots aquells que vulguin i em puguin ajudar en la mesura de les seves possibilitats, econòmiques i personals o científiques” . També va assegurar tenir la certesa que aquesta malaltia en 10 o 15 anys serà vencible i vençuda.

Pasqual Maragall ha demostrat tenir una valentia i un coratge que l´ honora i ha de saber que té l´ estima i l´ afecte de tota la gent de la família socialista, com va destacar el president José Montilla. Fent-ho públic, el que va ser alcalde de Barcelona i president de la Generalitat busca millorar la consideració social de la malaltia i servir d´ exemple per a altres afectats. Una nova etapa de la seva vida que afronta amb la seva característica fortalesa i embolcallat per la seva família i amics. Endavant, Pasqual!

No hay comentarios: