viernes, mayo 25, 2007

Els socialistes terrassencs ens comprometem amb el Medi Ambient.



Una ciutat neta i saludable, respectuosa amb el medi ambient


· Des de l’Ajuntament de Terrassa hem dut a terme des de l'arribada de la democràcia, però particularment des dels anys ‘90, una acció decidida en favor del medi ambient i la sostenibilitat. Les polítiques en matèria de reciclatge selectiu, eficiència energètica, racionalització dels usos de l'aigua, lluita contra la contaminació atmosfèrica, així com l'adhesió a l'agenda 21, són una bona mostra.


· Els socialistes, amb la col·laboració i el compromís dels ciutadans i ciutadanes, i dels agents econòmics i socials, hem fet de Terrassa una ciutat capdavantera en la protecció del medi ambient, una ciutat neta i saludable.


· Hem planificat i coordinat un creixement equilibrat, amb un urbanisme de qualitat i respectuós amb el medi ambient, que ha preservat el valuós patrimoni natural de l’entorn de la ciutat.


· Hem desenvolupat polítiques i accions decidies en la recollida selectiva de residus, en l’ús de l’energia solar, en l’estalvi d’aigua, en el sanejament, en la mobilitat i el transport públic, en el control del soroll i de la contaminació atmosfèrica, i en la informació i l’educació ambiental.


· Els socialistes estem preparats i compromesos a afrontar els nous reptes que el medi ambient ens planteja. Ens comprometem a intensificar els esforços per progressar en el camí de la sostenibilitat.



Propostes d’actuació:


· Iniciarem la recollida pneumàtica i selectiva de residus, amb la central de recollida de Torre Sana.


· Al carrer, menys contenidors, i d’ús exclusiu dels veïns, potenciant serveis complementaris i afrontant el repte de la prevenció i minimització de residus.


· Potenciar les actuacions i serveis municipals de neteja per tal de continuar garantint un nivell òptim d’estat dels carrers i espais públics.


· Realitzarem una campanya, cada any, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar als ciutadans i ciutadanes sobre qüestions com l’estalvi d’aigua, l’estalvi d’energia, la reducció dels residus, la mobilitat sostenible, l’entorn natural, o altres.

· Redactarem els Plans Especials del Parcs Territorials dels torrents de la Grípia i de la Betzuca, del Mirador de Can Poal, i del Parc Agroforestal al nord de la ciutat. Completarem el Parc Territorial de la Serra de Galliners.


· Impulsarem l’establiment dels nivells de protecció adequats als espais del corredor verd entre Sant Llorenç del Munt i Collserola. Impulsarem l’ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac fins al nord de la ciutat, i definirem els elements territorials de contacte entre la ciutat i el Parc Natural.


· Ampliarem l’equip de manteniment de l’entorn natural, per la neteja d’espais degradats, la recuperació de fons naturals, el manteniment de camins, itineraris i senyalització, la recuperació de torrents, etc


· Augmentarem les freqüències de recollida dels contenidors de paper i cartró, envasos i vidre, per facilitar la recollida selectiva als ciutadans i ciutadanes.


· Ampliarem i consolidarem els serveis de recollida de residus comercials per circuits independents al dels contenidors situats als carrers.


· Treballarem, d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua, per l’ampliació de la capacitat de la depuradora, amb tecnologies més modernes.


· Instal·larem 4 estacions de control automàtic de la qualitat de l’aigua residual dels col·lectors, per millorar la vigilància dels abocaments industrials i la gestió de la depuradora de Terrassa.


· Estudiarem l’ús de combustibles menys contaminants per la flota de vehicles municipals existents, i pels nous.


· Continuarem el projecte pilot de lloguer de bicicletes “bicizoom” i l’avaluarem els resultats per plantejar la seva ampliació.


· Aprovarem el mapa de capacitat acústica del municipi i una nova ordenança de sorolls.


· Posarem en marxa un pla per l’aplicació de l’eutanàsia zero pels animals de companyia, que inclourà la prevenció dels abandonaments, l’impuls de les adopcions i l’ampliació del Centre d’acollida d’animals de companyia.

1 comentario:

Anónimo dijo...

La lástima es qeu habeis tenido un porrón de años para ir haciendo cosas, no se han hecho.... y ahora os creeis que con proponer ya es bastante y nos lo vamos a creer.
Por cierto cambien el nombre del blog..... No se para que lo llaman Xavier CArdona cuando podria ser PSCardona mucho mejor nombre.