jueves, mayo 08, 2008

Comunicat de la JSC davant la resposta de tancament del Batxillerat Nocturn.


En el món en el que vivim, malauradament, són moltes les famílies que necessiten els màxims recursos econòmics per a afrontar el dia a dia. Això vol dir que molta societat juvenil, hagi de treballar per a costejar les despeses mínimes del món quotidià, i per aquest mateix motiu, hi ha molt jovent que, a l’actualitat ha de compaginar els estudis amb el món laboral.
Fa uns dies, hem rebut la noticia de la proposta de tancament de les aules de Batxillerat Nocturn. Des de la nostra organització creiem en una Educació de Qualitat i gratuïta, on qualsevol ciutadà del nostre territori pugui accedir a aquesta possibilitat, ja que la Educació és un bé necessari per al desenvolupament de qualsevol ciutadà.

És per això que hem d’oferir a tots els ciutadans, facilitats per a poder adquirir una sèrie de coneixements que l’assegurin unes condicions mínimes idèntiques a qualsevol altra ciutadà.

En el món en el que vivim, malauradament, són moltes les famílies que necessiten els màxims recursos econòmics per a afrontar el dia a dia. Això vol dir que molta societat juvenil, hagi de treballar per a costejar les despeses mínimes del món quotidià, i per aquest mateix motiu, hi ha molt jovent que, a l’actualitat ha de compaginar els estudis amb el món laboral.

És per això que oferir uns estudis superiors obligatoris com el Batxillerat, és una oportunitat per a molts estudiants que han d’accedir a aquesta opció per a combinar el món laboral amb el món educatiu, i d’aquesta forma poder seguir la seva formació.

Des de la nostra Organització, suprimir aquests estudis, o modificar-los, oferint a canvi una educació a distància, no assegura les mateixes oportunitats a uns ciutadans que als altres.

Per tot això des de la Joventut Socialista de Catalunya

Volem que, des del Departament d’Educació es replantegi la supressió del Batxillerat Nocturn, ja que molts estudiants es poden veure afectats per aquesta actuació.
Volem manifestar que des de la nostra organització, no creiem que l’Educació a distància, sigui una eina substitutiva del Batxillerat Nocturn, sinó una eina de suport d’aquest tipus d’ensenyament.
Creiem que la Educació a Distància, no assegura les mateixes oportunitats per a tots els ciutadans i ciutadanes, però que, paral·lelament, és necessària com a una eina més de possibilitat a l’hora d’una oportunitat més per a alguns estudiants.
Reclamem més ajuts per als estudiants, perquè d’aquesta forma sigui més factible per horaris compaginar el món laboral i el món formatiu.

Aprofitem per a reclamar un dret que sota la nostra organització, és necessari, com és el fet de reclamar que els treballs pràctics de l’alumnat, estiguin remunerats. Entorn aquest aspecte, des de la Joventut Socialista de Catalunya, creiem que s’haurà de fer una proposta per tot els actors implicats en la formació dels i les alumnes.

2 comentarios:

Carles Oriach i Font dijo...

El noi perepunyetes ataca de nou:
Estic d'acord en termes generals amb el vostre document. L'eliminació del batxillerat nocturn és un atac frontal a l'igualtat d'oportunitats. Aquells que necessiten els diners per poder viure també han de tenir l'oportunitat de cursar uns estudis, i encara més, aquells que pel motiu que sigui van decidir abandonar els estudis i anys més tard els volen rependre també ho han de poder fer en uns horaris adequats a la seva vida. La solució del batxillerat a distància és complementaria i no substitutiva. És molta la gent per qui és més adequat seguir els cursos amb la presència física d'un professor que vetlli constantment per la seva evolució.

Ara ve allò que no m'ha agradat del comunicat (potser l'ordre hauria de ser el contrari). Parlem d'una vegada per totes d'Ensenyament, i no d'Educació! L'educació és un concepte més global i responsabilitat sobretot (que no únicament) de les famílies. I una altra que és imprecisió: "estudis superiors obligatoris com el Batxillerat". El batxillerat ni és obligatori ni és superior. Formalment l'ensenyament obligatori acaba amb la ESO, i el batxillerat és també anomenat ensenyament secundari post-obligatori.

Eh q sóc rabioset :p

Anónimo dijo...

Ostres! sempre anem endarrere com els crancs... Això que normalment és una feinada aixecar un castell de sorra, difícil mantenir-la en peu, però trepitjar-la i enderrocar-la es fa amb un obrir i tancar d'ulls.