domingo, mayo 25, 2008

Els teus problemes, la nostra lluita.




Sota aquest lema divendres tarda a Terrassa iniciàvem prop de 15 nous militants a la JSC de Terrassa i Rubí principalment, una trobada on vam recordar els origens del socialisme i perquè les polítiques que s’aplicaven ara fa 100 anys s’estan tornant a aplicar ara. Una passejada per la història a càrrec de l’ ex diputat Josep Casajuana i una mica d’estructura a càrrec de Lluís Garay formador de la JSC.

Dissabte al matí entre gota i gota ens vam dirigir a la casa de la Vila de Montcada i Reixac, una mica complicat arribar... ( No ho negarem pas ) Va arribar un moment que no sabia si estava a Montcada a Ripollet o a Reixac :P.
A la casa de la Vila ens trobàvem joves de totes les edats per parlar de la “La realitat laboral dels i les joves a Catalunya” Presentant l’acte el Sr. César Arrizabalaga alcalde ens introduïa en la realitat de la desacceleració econòmica que estem patint actualment i que patirem fins d’aquí un cert temps.
Marcos Garcia : Secretari de Política sociolaboral de la JSC-Vallès Occidental va ser l’encarregat de que aquest acte taula-debat fos possible.
L’acte Moderat per Gisela Vargas ( I el seu paperet de 5min) actual Secretaria Nacional de política laboral ( Entre altres).
Van exposar la precarietat laboral, realitat salarial, Incertesa i falta d’expectatives i dificultats d’emancipació.
L’ Andrés Querol : Coordinador d’ Acció Jove i en Chakir el Homrani , portaveu nacional d’ Avalot. On després d’una intervenció de la Consellera Mar Serna vam tenir la oportunitat de realitzar diverses preguntes.
A mesura que anàvem avançant jo feia un anàlisi d’autoconsciència i d’advocat del diable on em posava en el paper de jove mileurista (assalariat ) i en el paper jove emprenedor.
Andrés Querol recolzava a Pedro Solbes ( Vicepresident del govern i ministre d’economia) amb les seves declaracions davant la negativa d’ajudar als promotors que durant tants anys s’han enriquit i ara no poden renovar anualment el seu cotxe de luxe.
Tant Acció Jove com Avalot defensaven reofçrar les borses laborals ( OTG ), la precarietat laboral que també s’està començant a respirar en algunes administracions públiques.
L’augment de productivitat en jornades intensives “parant 1 h per dinar” i no com fem ara en molts sectors 4 o 5 hores per dinar i trencar tot el dia.
Una gran aportació a la problemàtica de les empreses que ofereixen serveis integrals que precaritzen el mercat en absolut i l’augment de la contractació en format eventual o obra i servei. “Les estadístiques realment comencen a espantar”.
També es va fer esmena a la campanya iniciada per AVALOT de Posa’t a 1.000. (http://www.sindicalista.org/coses/envio1000euros.php ) I d’una resolució referent a la Carta Social Europea del Salari mínim que ha estat proposada al parlament i posteriorment arribarà al Congrés amb la negativa del PP.

La consellera Serna. Ha exposat el canvi en la mentalitat laboral, la feina / ofici que abans preveiem per tota la vida ara en alguns sectors o edat es canvia cada 5 o 6 anys. Les 8 – 8 – 8 cada cop són menys visibles ( Treballar, descansar i oci) . I que la retribució ara ja no va amb el temps treballat sinó amb els objectius marcats. (Quantes hores extres fem sense cobrar només perquè surti la feina...).
El consell de seguir formant-nos durant tota la vida per no aplicar la frase “pan para hoy hambre para mañana” que xoca força amb el tancament del Batx. Nocturn. I el recolzament dels PGS, referència al programa Leonardo . L’augment en matèria de Seguretat i Salut Laboral i finalment el que podríem destacar com a noticia les renovacions de les oficines de treball i la potenciació d’un “INFOJOBS PÚBLIC”.

I no deixaré de fer referència a Eurovisión. El millor de tot... la Alaska cantant la cançó de la KARINA. Jejejeje.

Bona setmana a tothom!!!!!!!!!!!!!



No hay comentarios: