jueves, marzo 08, 2007

PER LA VERITABLE IGUALTAT, PER UNA SOCIETAT MÉS JUSTA



Manifest de la Joventut Socialista de Catalunya amb motiu del Dia
Internacional de la Dona.
La Joventut Socialista de Catalunya, davant la celebració del Dia Internacional de la Dona, vol manifestar el seu ple compromís en la consecució de la veritable igualtat entre homes i dones. Entenem que aquest compromís, però, requereix del treball constant. Dia a dia, a la vida pública i privada cal lluitar contra la xacra social que suposa la discriminació per raó de sexe.
Valorem molt positivament els passos que s’estan donant en aquesta lluita, especialment, el projecte de Llei Orgànica de la Igualtat Efectiva de Dones i Homes que s’està tramitant a les Corts Generals i apostem per la continuïtat d’aquesta implicació dels responsables polítics en la consecució de la igualtat, especialment, en tres àmbits fonamentals.
Mercat laboral. És necessari acabar amb les nombroses desigualtats que es produeixen en aquest àmbit. Així, cal lluitar contra les desigualtats salarials que a Espanya suposen que el sou dels homes estigui, com a mitjana, un 40% per sobre que el sou de les dones. També cal garantir la promoció i l’ascens de dones als llocs de responsabilitat de les empreses; a la vegada que es treballa pel foment de la reducció de la feminització de determinades ocupacions, el que contribueix a la perpetuació del rol de la dona com a esposa i mare relegada a l’àmbit privat. Cal treballar també, per disminuir les taxes d’inactivitat femenina, així com, les taxes d’atur femení, ambdues molt per sobre que les mateixes taxes en el cas dels homes.
Corresponsabilitat. Cal assolir la responsabilitat compartida d’homes i dones en les tasques domèstiques. Només d’aquesta manera es podrà fer efectiva la participació activa de les dones en els diferents àmbits de la vida laboral, política, cultural i associativa de la societat, una fita bàsica en l’assoliment de la igualtat real entre dones i homes. Presència política i institucional. La menor presència femenina en càrrecs de responsabilitat en els partits polítics i les institucions s’ha de combatre amb energia. Únicament serem capaços de dur a terme una política i unes actuacions públiques adients si som capaços d’analitzar la realitat que ens envolta també amb la mirada de les dones. Per tant,apostem per la potenciació d’una major presència de dones en llocs de responsabilitat política. A la Joventut Socialista de Catalunya lluitem, en definitiva, per la consecució d’un nou pacte social entre dones i homes que permeti una veritable igualtat. Que permeti, en definitiva, una societat més justa.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Alguna cosa pot passar a Terrassa el 26 d'abril de 2007.