jueves, octubre 05, 2006

L' Interès de les Bombolles


Estimats lectors del blog, la bombolla apunt de petar. El descens de l’increment del preu de l’habitatge és una realitat en el segon trimestre del 2006 s’ha notat un descens del 10,6% interanual respecte el mateix període de l’any anterior, això no vol dir què les finques noves perdin ni baixi el seu valor. Si fa un any es parlava de l’augment desorbitat de l’habitatge de segona mà en algunes ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona aquestes han notat un lleu gairebé inapreciable descens com podria ser el cas de St. Joan d’ Espí, Vilanova, Sabadell i Castelldefels. Els Terrassencs aguantem amb un augment del 6’7% pendent del descens a l’any vinent (esperem què les estadístiques no fallin). El què és cert és què les immobiliàries venen gairebé un 50% menys què fa un any l’augment de preus i d’interessos durà la conseqüència també a finals d’any què bastants immobiliàries (Bolet) del sector acabin tancant i quedaran les “de tota la vida i les mega gegants”.
Mentrestant el Banc Central Europeu (BCE) s’ha il•luminat i ha decidit seguir pujant el tipus d’interés de la zona Euro, així doncs quedem tots una mica més endeutats. Estem davant d’una situació de semi crisi, un increment de l’ Euribor què en Març del 2005 era de 2,335 avui està al 3.735. Però com diuen una de cal y otra de Arena, el preu del petroli s’abaixa esperem què repercuteixi en les benzines diàries. El PIB dels països Euro s’ha situat en la posició més alta des de fa 6 anys. Bon senyal també. Així doncs JOVES i no tant joves a casa els pares s’hi està molt bé. Vigileu molt alhora de signar un préstec hipotecari, eh!.

Ha estat una mega parada d'olla tot plegat, eh ! :D.

1 comentario:

Anónimo dijo...

2 comentaris separats per dos temes que tampoc van massa lligats tot i que a vegades ho pugui semblar:
1) El preu de les benzines: Com sempre, quan el petroli puja, les benzines pugen proporcionalment (o més), mentre que quan baixa el cru, les benzines baixen menys. Recordem que l'any 90 ja hi va haver una petita crisi petroliera que va fer arribar el barril de Brent a nivells que no s'han vist mai més (ni fa uns mesos), i les benzines eren claríssimament més barates que ara.
Així és com empreses com Repsol, etc etc no només tenen beneficis cada any, sinó que els beneficis AUGMENTEN cada any...
2) El preu de l'habitatge: Un altre cop, la llei del mercat es demostra infinitament més poderosa del que ens podem imaginar. Amb tipus d'interès alt, els dipòsits, els fons d'inversions i d'altres productes d'estalvi "clàssics" adquireixen atractiu, mentre que la inversió immobiliaria perd rentabilitat per dues raons: el benefici net baixa i la demanda també.

És trist, però és així. Mercat, mercat i mercat...